Zo werkt het

De "Zonatlas"

Op Zonatlas.nl oriënteert een consument zich over de mogelijkheden van zonne-energie op de woning. Hiermee krijgt de consument alle belangrijke gegevens van het dak en ontvangt hij een concreet investeringsvoorstel, gerelateerd aan de energiebehoefte. Doordat consumenten zelf hun persoonlijke situatie in kaart brengen, zijn zij al duidelijk geïnformeerd over de mogelijkheden en het nut van een zonne-energie systeem voor hun energiehuishouding.

De consument vraagt een offerte aan

Naast het ophalen van informatie over de gewenste installatie heeft de consument met Zonatlas voor Installateurs de mogelijkheid om een offerte aan te vragen bij een installateur.

Het verzoek wordt overgedragen

Nadat de consument de contactgegevens heeft ingevoerd, worden deze met inbegrip van de systeemconfiguratie en de bijbehorende gebouwgegevens (met o.m. geschiktheid, dakoppervlakte, hellingshoek, oriëntatie, zonlicht, schaduw, luchtfoto) in een beveiligd systeem opgeslagen. Alleen een registreerde installateur kan deze gegevens inzien als de aanvraag is geaccepteerd voor opvolging.

De verzoeken worden gefilterd

Op basis van de vooraf ingestelde werkgebieden en criteria van de aangesloten installateurs wordt een passende match gevonden. Van de vele aanvragen ontvangt de installateur dus de aanvraag die overeenkomt met de afgesproken criteria. De geselecteerde installateur krijgt snel een melding dat hij een nieuwe aanvraag binnen heeft. Zonatlas ontvangt voor deze dienst een vergoeding.

U ontvangt alle benodigde klantinformatie

De Zonatlas data wordt in uw eigen installateursportal beschikbaar gesteld met alle relevante gegevens van de aanvrager. Denk hierbij aan het maximaal aantal panelen, het optimale PV-systeem, de verwachte elektriciteitsopbrengst en het verwachte financieel rendement. Deze gegevens kunnen vervolgens aangevuld worden met uw eigen gegevens (zoals type paneel, prijzen per Wattpiek) om een offerte op maat te kunnen uitbrengen.

Contact opnemen met de klant

Nadat u de aanvraag accepteert kunt u contact opnemen met de potentiele klant. Met onze informatie bent u nu in staat een goede offerte aan te bieden. Waarschijnlijk zult u zelf de locatie willen bezoeken, u bent hier uiteraard vrij in uw eigen afhandelingswijze te kiezen.

Het accepteren van uw offerte

Als de geïnteresseerde consument uw offerte heeft ontvangen en beoordeeld, zal deze de beslissing nemen om de offerte wel of niet te accepteren. Dit proces wordt geheel tussen de consument en u gevoerd; Zonatlas speelt hier geen rol in.

Wel ontvangt Zonatlas graag feedback, van zowel de aanvrager als van de installateur! Hiermee kunnen wij onze dienstverlening naar u en de consumenten toe verbeteren.

Ontdek de mogelijkheden.

Registreer hier