Informatie over Zonatlas voor Installateurs

Zonatlas voor Installateurs is opgezet om consumenten, die geïnteresseerd zijn in o.a. een zonne-energie systeem, te verbinden met installateurs. Wij geloven namelijk dat met het geven van de juiste informatie, installateurs beter in kunnen spelen op de verwachtingen van consumenten. Ook als het gaat om de kwaliteit van hun gewenste verduurzamingsmaatregel.

Zonatlas voor Installateurs doet dit met data uit Zonatlas.nl.

Zonatlas.nl is een toonaangevende website voor zonpotentie analyses in Nederland. Sinds de oprichting in 2012, heeft Zonatlas alle gebouwen in Nederland berekend op hun zonne-energie potentieel. Dit doen Zonatlas door o.m. het combineren van weerdata, de invallende zonnestraling, de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie. Op deze manier krijgt u een zeer nauwkeurige indicatie van de geschiktheid van de dakvlakken voor zonne-energie. Voor meer informatie, zie de video.

U profiteert met Zonatlas voor Installateurs dus van onze expertise om het hernieuwbare energie-potentieel voor uw toekomstige klanten nog beter inzichtelijk te maken. En belangrijker nog u te koppelen aan consumenten die op zoek zijn naar hun ideale duurzame woning.

Meer informatie voor u en uw toekomstige klanten:

→ Voordelen voor Installateurs

→ Voordelen voor Huiseigenaren

Onze Waarden en Visie

Door aanvragen, met toestemming van consumenten, aan u te verstrekken, kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan het vergroten van het aandeel hernieuwbare energie in Nederland. Hiermee dragen wij bij aan de energietransitie naar een duurzame toekomst, en helpen wij u een handje in begeleiden van een consument in het aankoopproces.

  • Wij zijn transparant - we omschrijven hoe wij werken, zowel aan u als installateur als aan de consument die wij inzicht geven in hun gewenste verduurzamingsmaatregel. Dit schept vertrouwen
  • Wij zijn een sterke partner met veel bezoekers – hierdoor kunnen wij de binnenkomende aanvragen verrijken met gedetailleerde zonne-energie gegevens en u beter ondersteunen in uw offerte traject met klanten
  • Wij zorgen voor accurate en gedetailleerde gegevens - waarmee u minder tijd en geld kwijt bent in het adviseren van een klant. Hiermee kan u ook de kwaliteit van uw offertes een impuls geven.
  • Ons systeem is gemakkelijk te gebruiken – door te registeren krijgt u toegang tot uw eigen online omgeving. Er zijn geen verplichtingen voor minimale afnames waardoor u volledig in controle blijft over uw uitgaven.

Achtergrond Zonatlas NL

Zonatlas NL B.V. is actief in het faciliteren van vraag en aanbod op de zonne-energie markt. Dit doen wij middels Zonatlas voor Installateurs. Ons doel is te zorgen dat de consument zo goed mogelijk wordt geïnformeerd over de mogelijkheden van zonne-energie, een belangrijk onderdeel hiervan is om de consument te koppelen aan goede installateurs.

Zonatlas.nl is het platform waar consumenten hun aanvragen op kunnen zetten. Zonatlas.nl voorziet in een eenvoudig en effectief rekenprogramma, waarmee individuele huishoudens op een simpele wijze een schatting kunnen maken van de mogelijkheden van zonne-energie op hun dak. Zonatlas vertoont voor de meeste gebouwen ook de mogelijkheden van energieopslag en verwarming. Met deze combinatie kan men een zo optimaal mogelijk besparingsplan voor een woning maken. Daarnaast geeft het een consument beter inzicht om het persoonlijke energieverbruik af te stemmen op de mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Hiermee stelt Zonatlas consumenten in staat om in grote mate zelfvoorzienend te worden.

Ontdek de mogelijkheden.

Registreer hier